Kelly is sekstelefoniste

Ze walgt ervan en toch kan ze niet stoppen met haar werk als sekstelefoniste. De Zeeuws-Vlaamse filmmaakster en sekstelefoniste Kelly van Binsbergen maakt er een documentaire over, Hallo met Kyoko. ,,Ik verkoop intimiteit, het zijn niet alleen maar zaadlozingen.”

,,Aan een zaadlozing verdien ik niks, ik ben meer een therapeut”, zegt Kelly van Binsbergen tegen regionale krant PZC. ,,Als ik de telefoon opneem, voel ik meteen aan wat bellers willen. Nog voordat ze het zelf doorhebben.” Kelly doet het even voor en zet een hoog, giechelig en zoet stemmetje op. ,,Hallo met Kyoko”, zegt ze met de stem van haar alter ego. Kyoko is een gewillig en zorgzaam Japans schoolmeisje. Een rol die Kelly al vier jaar speelt aan de telefoon en een karakter dat ze tot in de kleinste details heeft uitgedacht.

Kelly (25) is in het dagelijks leven heel anders dan Kyoko. Een spontane en welbespraakte meid, die zegt wat ze denkt. Ze studeerde aan de Minerva Academie in Groningen en specialiseerde zich in het maken van animaties. Ze werkt nu onder meer als video-editor voor televisie en websites. Tijdens het tweede jaar van haar studie wilde ze wat bijverdienen en vond een baan als sekstelefoniste. Het idee voor een documentaire ontstond vrij snel.

Ze maakte als afstudeerproject de animatie ‘Hallo met Kyoko’ en wil nu onder dezelfde titel de eerste documentaire maken waarbij de sekstelefoniste ook de filmmaakster is. Kelly begon haar bijbaan als ‘autodidact’, ze had geen ervaring met telefoonseks. ,,Ik las als huiswerk vieze verhaaltjes.” Dat verdient goed, ontdekte ze toen. Ze krijgt per minuut betaald en heeft in de loop de jaren ontdekt hoe ze haar bellers zo lang mogelijk aan de lijn houdt. Haar gesprekken duren gemiddeld een uur en een kwartier.

Kelly heeft veel vaste klanten, die alles met Kyoko delen. ,,Ik weet niet wie die mannen zijn en andersom. Het is daarom een soort ‘safe space.’ Ze vertellen me over hun kinderen of een ruzie met hun vrouw, maar ook dat ze een stiekeme plasseksfetisj hebben. Ik ken die mannen beter dan hun eigen vrouw.” De keerzijde is dat ze veel ‘vunzigheid’ over zich heen krijgt, voor ze bij het kwetsbare gedeelte van mannen komt. ,,Soms word ik veertig minuten aan een stuk door uitgescholden.”

De verhalen die ná de vuilbekkerij komen, boeien haar. Waar die fascinatie precies vandaan komt en waarom ze verslaafd is aan de macht en controle die ze over de beller heeft, wil ze onderzoeken in de docu, die ze samen met Martijn van Veen maakt. Ze laat geanonimiseerde telefoongesprekken horen en gaat ook filmen in Sluis, waar ze opgroeide. ,,Ik wil mijn vriend, beste vriend en mijn vader interviewen”, vertelt ze. Haar vader en de stad Sluis, bekend om de vele seksshops, spelen een grote rol.

Kelly woont nu in Hilversum, maar werd geboren in China en als baby geadopteerd door een echtpaar uit Sluis. ,,Sluis is mijn thuisplek, ik praat plat ‘Sluus’ als ik bij mijn vader ben geweest.” Haar moeder verloor Kelly op haar achttiende. Ze groeide op boven een seksshop in de Nieuwstraat, waar haar vader John jaren werkte. ,,Tot ik vier was, woonden we boven de winkel. Ik ging mijn vader daar ook vaak opzoeken, samen met mijn moeder. Voor mij was het niet gek om daar te zijn. Er stonden sekspoppen bij de toonbank en ik herinner me dat ik me alleen afvroeg waarom ze zo verbaasd keken, met die open mond.”

Het is één ding om op te groeien in een seksshop, maar het is iets heel anders om sekstelefoniste te worden, beseft Kelly. ,,Helemaal als je dat doet als je daarnaast ander werk hebt en het eigenlijk niet meer hoeft te doen. De documentaire is oprecht een zoektocht, ik wil mijn eigen vragen beantwoorden.”

Om de documentaire financieel mogelijk te maken, loopt er een Cinecrowd campagne tot en met 26 maart. Wie een donatie doet, maakt kans op onder meer een cursus telefoonseks door Kelly of belminuten met Kelly – al dan niet erotisch. Het is nog niet bekend waar de documentaire uiteindelijk wordt uitgezonden.